Το φοινικοπτεράκι μας μεγαλώνει!

Το φοινικοπτεράκι μας μεγαλώνει!

Γεννήθηκε στα τέλη Μαΐου από ανάπηρους γονείς. Ήταν το μόνο που εκκολάφθηκε από τα 3 αυγά που γεννήθηκαν από ισάριθμα ζευγάρια στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ. Το κλουβί τους δεν είναι και το πλέον κατάλληλο για τέτοια χρήση αλλά αυτό δεν φάνηκε να είναι ανασταλτικό παράγοντας για τα φοινικόπτερα, που προσπαθούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Είναι πλέον μεγαλύτερο από 2 μηνών, μεγαλώνει μέρα με την μέρα και φαίνεται υγιέστατο.

Είναι το πρώτο φοινικοπτεράκι που γεννιέται στην Ελλάδα είτε σε αιχμαλωσία είτε ελεύθερο. Αν και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες να φωλιάσουν στη φύση όπου έχουν γεννηθεί μερικά αυγά σε λιμνοθάλασσες της βορείου Ελλάδας, ακόμα δεν υπήρξε πετυχημένο φώλιασμα με μικρό.

Δεν είναι λίγα τα πουλιά που κατά καιρούς γεννούν στο ΕΚΠΑΖ. Παρόλο που οι εγκαταστάσεις δεν είναι κατάλληλες για αναπαραγωγή αλλά για φυσιοθεραπεία τραυματισμένων, ενδυνάμωση και προετοιμασία για επανένταξη, παρόλο που η αναπαραγωγή δεν είναι ο σκοπός μας και δεν την επιδιώκουμε, δεν υπάρχουν κονδύλια αλλά και κατάλληλες κατασκευές για αυτή, κάποια πουλιά αν και ανάπηρα τα καταφέρνουν, ζευγαρώνουν, γεννούν και μεγαλώνουν τα μικρά τους που εντάσσονται στη φύση μόλις καταστούν ικανά να επιβιώσουν μόνα τους.

Κάθε μέρα που περνά είναι σημαντική για το νεαρό φοινικόπτερο και ελπίζουμε να τα καταφέρει και να απελευθερωθεί κάποια στιγμή.