Σε εξέλιξη η μελέτη για ανακατασκευή του ΕΚΠΑΖ και του περιβάλλοντος χώρου

Σε εξέλιξη η μελέτη για ανακατασκευή του ΕΚΠΑΖ και του περιβάλλοντος χώρου

Με εντατικούς ρυθμούς άρχισε η μελέτη για την τρέχουσα κατάσταση των εγκαταστάσεων όπου στεγάζεται η Κεντρική Μονάδα του ΕΚΠΑΖ στο Μετόχι Αίγινας. Ως γνωστόν, οι εγκαταστάσεις 900 τμ περίπου κατασκευάστηκαν από την τότε Νομαρχία Πειραιώς με Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα σε οικόπεδο εμβαδού 20 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της Ι.Μ. Παναγίας Χρυσολεόντισσας (που παραχωρήθηκε γι αυτό το σκοπό). Δυστυχώς πολύ σύντομα εμφανίστηκαν προβλήματα από τις κακοτεχνίες των κατασκευών.

Στα πέντε χρόνια της λειτουργίας του ΕΚΠΑΖ μας επισκέφτηκε επιτροπή τεχνικών της Νομαρχίας που διαπίστωσε τα εμφανή προβλήματα των κατασκευών. Το 2008 ήρθε ξανά η επιτροπή μετά από δική μας κλίση όπως και την πρώτη φορά, όπου διαπίστωσε επιδείνωση της κατάστασης. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων κ. Τάκης Χατζηπέρος μετά από δική μας αναφορά για την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης των εγκαταστάσεων του ΕΚΠΑΖ, μας επισκέφτηκε και αφού διαπίστωσε την κρισιμότητα της κατάστασης, έστειλε άμεσα τις Τ.Υ. της Αντιπεριφέρειας.

Σήμερα πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η τεχνική εταιρία που έχει αναλάβει τις γεωτεχνικές μελέτες και την αποτύπωση όλων των ζημιών των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει στείλει εκπροσώπους διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου η μελέτη να στηρίζετε σε αυτοψία και όχι σε θεωρία. Σε ένα μήνα περίπου θα έχουμε τα αποτελέσματα και προγραμματίζεται το κόστος της συνολικής ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2017.

Για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας (από το 2001) στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, αισθανόμαστε αισιοδοξία που προκύπτει από το έμπρακτο ενδιαφέρον του Αντιπεριφερειάρχη κυρίου Τάκη Χατζηπέρου όσο και του Τεχνικού Κλιμακίου του Μελετητικού Γραφείου του κυρίου Μαλιώκα και των συνεργατών του και τους ευχαριστούμε θερμά.