Στην μνήμη του Γιώργου Τσακρακλίδη

Στην μνήμη του Γιώργου Τσακρακλίδη

Την σημερινή ημέρα τιμούμε έναν άνθρωπο απλό, σεμνό αλλά ταυτόχρονα ουσιαστικό, απόλυτα συνεπή στην επιδίωξή του. Ανθρώπινο και δίκαιο, δεν επέτρεπε στον εαυτό του να δέχεται παθητικά την ασχήμια, την αδικία και την μιζέρια όσων κακοποιούν ή εγκαταλείπουν κατοικίδια ζώα.

Μια τεράστια καρδιά και μια πελώρια ζεστή αγκαλιά που χωρούσε όλα τα ζωντανά πλάσματα που χρειάζονται την βοήθειά μας : αδέσποτα κατοικίδια και αγριμάκια κάθε είδους. Πιστός πάντοτε στο μετερίζι που χάραξε και συνεπέστατος συνεργάτης μας, ο Γιώργος Τσακρακλίδης ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της βιολογικής του ύπαρξης.

Η καθημερινή του δραστηριότητα δεν αφορούσε μόνο έναν άνθρωπο. Ουσιαστικά λειτουργούσε ο ίδιος σαν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Σας σύγχρονος Λεωνίδας που όπως εκείνος δεν δίστασε να πολεμήσει με μια χούφτα συντρόφους πολεμιστές (όλοι εθελοντικά) ενάντια σε συντριπτικά πολλαπλάσιους αντιπάλους, έτσι και ο Γιώργος ουσιαστικά μόνος του φρόντιζε την διατροφή και την φροντίδα ενός απίθανου αριθμού αδέσποτων ζώων, διεσπαρμένων σε ομάδες που βρίσκονταν σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Αναλάμβανε και καινούρια περιστατικά, ενώ φρόντιζε να στέλνει εγκαίρως στο ΕΚΠΑΖ πληγωμένα και αδύναμα άγρια ζώα κάθε είδους.

Και όπως ο αρχαίος ήρωας της Σπάρτης, έτσι και ο σύγχρονος Λεωνίδας έπεσε αγόγγυστα στην καθημερινή πάλη του με την αναλγησία, την απανθρωπιά και την κουτοπονηριά πολύ περισσότερών του, μαχόμενος ψυχή τε και σώματι για να βοηθήσει να γίνει ο κόσμος μας πιο ανθρώπινος, πιο δίκαιος και με σεβασμό στην αξιοπρεπή διαβίωση και των άλλων συνοδοιπόρων στη ζωή μας, των δυστυχισμένων ζώων.

Ο φίλος και συνεργάτης Γιώργος Τσακρακλίδης υπήρξε ένας αγνός Άνθρωπος, βαθύτατα θρησκευόμενος στην πράξη και σημαντικό πρότυπο μίμησης για εμάς τους υπόλοιπους. Ακριβέ μας φίλε, αισθανόμαστε υπερήφανοι που σε γνωρίσαμε και είναι βαθιά η θλίψη από την άδικη και πρόωρη απώλειά σου και ευχόμαστε καλή αντάμωση όταν κλείσει και ο δικός μας κύκλος ζωής.

Για το ΕΚΠΑΖ
Γιάννης Πουλόπουλος