Ευχαριστήριο για την άμεση παρέμβαση της ΔΕΔΔΗΕ

Ευχαριστήριο για την άμεση παρέμβαση της ΔΕΔΔΗΕ

Τα μέλη και οι εθελοντές του ΕΚΠΑΖ θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Κεντρική και Τοπική Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ στην Αίγινα και τους εργαζόμενούς της, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας σχετικά με την τοποθέτηση τεχνιτών φωλεών και θέσεων κουρνιάσματος *, στην κορυφή των στύλων, που φέρουν ηλεκτροφόρα σύρματα και βρίσκονται δίπλα στις εγκαταστάσεις στέγασης του ΕΚΠΑΖ, στο Μετόχι Αίγινας. Εκτός αυτού αντικαταστάθηκε μία ξύλινη κολώνα που βρίσκεται μέσα στο κτήμα δίπλα στο κτήριο του ξενώνα που είχε πάρει κλίση, οπότε κάθε πιθανός κίνδυνος πτώσης και ατυχήματος έχει εκλείψει.

Θεωρούμε ευτύχημα που έγινε η αρχή με τα έργα αυτά και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι θα γίνουν και άλλες ενέργειες που έχουμε προτείνει ώστε να εκλείψουν τυχαία δυσάρεστα περιστατικά που έχουν πέσει στην αντίληψή μας. Τα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα, είναι κάποιες κατασκευές που θα προστατεύουν από την ηλεκτροπληξία τους ιπτάμενους πολύτιμους φίλους μας, αλλά και θα βελτιώσουν την ασφάλεια της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή, αποτρέποντας βραχυκυκλώματα.

Στην ανατολική πλευρά του κτήματος του ΕΚΠΑΖ σε μια έκταση μερικών στρεμμάτων, υπάρχουν 18 κολώνες που συνδέονται μεταξύ τους με ένα πυκνό δίκτυο ηλεκτροφόρων συρμάτων, δημιουργώντας μια επικίνδυνη κατάσταση για ατυχήματα ηλεκτροπληξίας στα μεγαλόσωμα πτηνά που επισκέπτονται τακτικά την περιοχή, όπως τα όρνεα, αετοί, γερακίνες, αλλά και για τους πελαργούς που ζουν όλο το χρόνο εδώ. Όλα αυτά είναι προστατευόμενα είδη από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία ενώ υπάρχει σχετική υποχρέωση της Ελλάδας προς την ΕΕ για την προστασία τους.  Μέχρι τώρα στα χρόνια λειτουργίας του ΕΚΠΑΖ, έπεσαν στην αντίληψή μας αρκετά θανατηφόρα περιστατικά ηλεκτροπληξίας στην περιοχή αυτή και με τα έργα που προτείνονται θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τα πουλιά.

*Για τους ελεύθερους Πελαργούς που φωλεοποιούν πάνω από τους κλωβούς του ΕΚΠΑΖ.

deddie-04

deddie-03

deddie-05

deddie-06

deddie-02